4 voordelen van een klantenkaart voor een kapper

Ondanks de Coronapandemie stijgt het aantal kappers in Nederland sterk. In 2020 is het aantal gestegen met 4,5%. Dit percentage ligt hoger dan de jaren daarvoor. De concurrentie neemt duidelijk toe. Activiteiten gericht op klantbehoud zijn van belang. Een klantenkaart is daarom dermate geschikt voor kapsalons!

Uitdaging voor kappers. Klantenkaart biedt uitkomst

Nieuwe klanten zijn zilver, terugkerende klanten zijn goud! Het creëren van een loyale klantenbase voor een haarstudio is van groot belang. Door de stijgende concurrentie en als maar kritischere houding van de consument is dat vaak makkelijker gezegd dan gedaan.

Klantbehoud begint vaak al vanaf de allereerste minuut dat een klant jouw salon binnenstapt. De eerste indruk is erg belangrijk. Zorg ervoor dat jouw studio er picobello uitziet en dat de klant gastvrij wordt ontvangen. Wanneer een klant zich op zijn gemak voelt bij jou is er al een hele belangrijke stap gezet.

Naast jouw kennis en kunde, kwaliteitsproducten aanbieden en een goed boekingssysteem kan een loyaliteitsprogramma in de vorm van een klantenkaart uitkomst bieden voor een kapsalon om klant loyaliteit te stimuleren.

Voordelen van een klantenkaart voor een kapper

  • Geef klanten extra gevoel van waardering: Een klantenkaart helpt om klanten het gevoel te geven dat zij gewaardeerd worden. Dit zorgt ervoor dat ze meer betrokken raken bij jouw kapsalon en minder vatbaar zijn voor marketingactiviteiten van anderen. Als jij een extra stap voor je klanten zet, zullen ze dat ook voor jou doen. Zo creëer je een langer termijn relatie. Daarnaast zullen loyale klanten jouw onderneming vaker aanbevelen aan anderen.

  • Stimuleert aankopen: Met een klantenkaart beloon je de aankopen van jouw klanten. Dit creëert een extra reden om vaker terug te komen. De betrokkenheid en het gevoel van waardering zorgt voor meer uitgaven. Zo creëer je nóg meer klantwaarde én verhoog je de omzet van jouw salon.

  • Belicht producten: Verras loyale klanten met leuke rewards. Met een klantenkaart kun jij jouw klanten inspireren en laat je klanten kennis maken met producten of diensten die jij graag onder de aandacht wil brengen. Als klanten via jouw loyaliteitsprogramma producten gaan proberen die zij hiervoor nog niet hadden uitgeprobeerd is de kans dat zij dit gaan voortzetten buiten het loyaliteitsprogramma significant.

  • Verzamel klantgegevens: Met behulp van een klantenkaart kun je gemakkelijk klantgegevens verzamelen. Je kunt deze gegevens gebruiken om klanten op de hoogte te houden van nieuwe producten of diensten via, bijvoorbeeld, jouw nieuwsbrief. Hiermee stimuleer je nieuwe aankopen en stijgt jouw omzet.

Het mes snijdt aan twee kanten

Een klantenkaart aanbieden aan je klant levert dus voordelen op voor jou in de zin van loyalere klanten, extra aankopen en het verzamelen van klantgegevens, maar ook de klant heeft hier voordeel van. Elke klant vindt het namelijk fijn om in aanmerking te komen voor extra korting, gratis producten of cadeautjes. Dit wederkerigheidsprincipe is zo sterk aan een klantenkaart. Klanten zijn eerder bereid om, bijvoorbeeld, klantgegevens te delen indien zij hiervoor iets terugkrijgen. Die gegevens zijn super waardevol en kunnen uiteindelijk doorslaggevend zijn om van jouw salon een groot succes te maken.

Stimuleer het gebruik van jouw klantenkaart actief

Uit onderzoek blijkt dat klanten die gespaarde punten laten verzilveren voor korting of andere extraatjes een gevoel van welbehagen ervaren. Dit is het gevoel wat aankoopgedrag stimuleert. Klanten die actief gebruik maken van een klantenkaart spenderen significant meer dan klanten die dit niet doen.

Communiceer actief naar jouw klanten om de gespaarde punten te laten verzilveren. Dit voelt wellicht soms als het weggeven van cadeautjes of korting maar op langere termijn zal je hier zeker de voordelen van plukken.

Een goed voorbeeld van een kapsalon die handig gebruikmaakt van een klanten kaart is Twiggy&James!

Ter inspiratie kun je hier de digitale klantenkaart van Twiggy&James bekijken.

Meer
nieuws

Registreren

Registreer je nu vrijblijvend bij Urban Collect en download onze GRATIS app! Start met het verzamelen van credits en kom in aanmerking voor leuke rewards.