Klantenkaart maken in 5 eenvoudige stappen

Stimuleer loyaliteit met een klantenkaart 

Of je nou een eigen kapsalon hebt, een lunchroom of een fashion boutique, klantloyaliteit stimuleren met behulp van een digitale klantenkaart is altijd verstandig om te doen. Hoe loyaler jouw klanten hoe vaker zij bij jou terugkomen, jou aanbevelen aan anderen en uiteindelijk zullen zij minder vatbaar worden voor wat de concurrentie doet.

Vandaag de dag hoeft het niet moeilijk te zijn om hiermee te starten. Met Urban Collect kunnen ondernemers op een eenvoudige manier een loyaliteitsprogramma opzetten met een eigen digitale klantenkaart.

Hieronder leggen wij in 5 eenvoudige stappen uit hoe jij jouw eigen digitale klantenkaart aanmaakt en hoe je hier gebruik van kunt maken.

Jouw eigen klantenkaart in 5 eenvoudige stappen:

  • Sluit een Urban Collect licence af:

Via de Urban Collect website kun je een account activeren door een licentie af te sluiten. Deze licentie is maar 12,50 per maand (maandelijks opzegbaar) en hiermee kun je onbeperkt gebruik maken van alles wat Urban Collect te bieden heeft. Met de licentie kun je jouw eigen loyaliteitsprogramma opzetten met behulp van een digitale klantenkaart.

  • Maak jouw locatie aan:

Na het aanschaffen van een licentie kun je direct aan de slag met het aanmaken van jouw locatie op het Urban Collect platform. Hierdoor kunnen jouw klanten, en andere gebruikers, in de Urban Collect app zien waar jouw onderneming precies voor staat, wat je aanbiedt en kunnen zij doorlinken naar jouw website en social kanalen.

Klantenkaart Twiggy&James
Klantenkaart Urbanista
  • Bepaal jouw eigen rewards:

Vervolgens kun je rewards toevoegen. Rewards zijn de items waar klanten voor kunnen sparen. Jij bepaalt helemaal zelf wat dit precies zijn en hoeveel punten klanten dienen te sparen om hiervoor in aanmerking te komen. Denk goed na over wat je allemaal wil opnemen in jouw loyaliteitsprogramma. Wees creatief! Goed om te weten is dat je altijd items kunt toevoegen of aanpassen indien gewenst. Ter inspiratie kun je altijd kijken naar wat andere locaties aanbieden.

  • Download de Urban Collect Business App:

Je bent nu klaar met het opzetten van jouw digitale klantenkaart. Vanaf nu kun je klanten bij elke aankoop punten geven en indien er genoeg is gespaard voor een reward, een reward uitgeven. Dit gaat allemaal heel gemakkelijk met de Urban Collect Business app. Deze app is te vinden in de Play Store en App Store. Download de app, log in met je accountgegevens en je bent good to go!

  • Stimuleer klanten om deel te nemen aan jouw loyaliteitsprogramma:

Het is van belang dat jij jouw loyaliteitsprogramma onder de aandacht brengt van klanten. Zonder enige inspanning om dit te communiceren zal niemand hiervan afweten en haal je lang niet alles uit je loyaliteitsprogramma. Benoem dus na elke aankoop dat klanten punten bij jou kunnen sparen voor leuke extra’s door de Urban Collect app te downloaden.

Je krijgt ook makkelijke tools die hierbij helpen. Die zitten in de Urban Collect Starterskit, die je ontvangt na het afsluiten van een licentie.

Makkelijker dan dit wordt het niet😊!

Gemak is ook gewenst. Hoe gebruiksvriendelijker het is voor jouw klant hoe leuker zij het vinden en zullen zij daarom er ook gebruik van blijven maken.

Je kunt zelf ook dingen doen om jouw loyaliteitsprogramma leuk te houden. Zo kun je bijvoorbeeld in bepaalde jaargetijden extra rewards toevoegen die specifiek gerelateerd zijn aan die tijd. Kerst is daar bij uitstek een goede periode voor. Hierdoor hou jij jouw loyaliteitsprogramma dynamisch en kun je klanten extra verrassen met leuke extraatjes.

De Urban Collect apps

Dan nog even kort hoe de apps werken. Er is een Urban Collect Business app (wit icoon) die de locatie gebruikt om punten en rewards uit te geven. Consumenten, jouw klanten, downloaden de Urban Collect app (zwart icoon). Klanten kunnen via de app een account aanmaken (binnen 30 seconden). Eenmaal een account aangemaakt heeft de klant zijn eigen digitale spaarkaart.

Met de Urban Collect Business app scan je de digitale spaarkaart van de klant. Je krijgt na het scannen 2 opties, exchange credits en exchange rewards. Via exchange credits kun je na elke aankoop punten uitgeven. Via exchange rewards kun je een reward uitgeven. De rest, zoals het geven van korting als dat de reward is die is uitgegeven, handel je af via het eigen kassasysteem. Een kind doet de was!

Meer
nieuws

Registreren

Registreer je nu vrijblijvend bij Urban Collect en download onze GRATIS app! Start met het verzamelen van credits en kom in aanmerking voor leuke rewards.